Wetenschappers aan de Universiteit van Rice, die al eerder lasergeïnduceerd grafeen (LIG) introduceerden, hebben hun techniek verbeterd om een nieuwe klasse van eetbare elektronica te ontwikkelen.

Het Rice Lab van chemicus James Tour, dat ooit Girl Scout-koekjes in grafeen veranderde, onderzoekt manieren om patronen van grafeen met lichtbundels op voedsel en andere materialen te schrijven.

Het proces is een uitbreiding van de bewering van James Tour dat alles – alles met het juiste koolstofgehalte – kan omgezet worden in grafeen.

“Dit is geen inkt,” legde Tour uit.

“We manipuleren het eigen materiaal en zetten het om in grafeen.”




In de voorbije jaren heeft het laboratorium zijn methode ontwikkeld en uitgebreid om grafeenschuim te maken. Hiervoor maken de wetenschappers gebruik van een commerciële laser om de bovenste laag van een goedkope polymeerfilm te transformeren.

Het schuim bestaat uit microscopische vlokken van grafeen.

LIG schrijft patronen in doelmaterialen en die kunnen op hun beurt ingezet worden als supercondensator, elektrokatalysator voor brandstofcellen, antennes voor radiofrequentie-identificatie, biologische sensoren, en vele andere potentiële toepassingen.

Bron: Rice

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.