De ‘Massive Open Online Courses’ of MOOC’s zijn opgericht om de lessen uit de Universiteit van Manchester tot bij een wereldwijd publiek te brengen.

De enige vereiste van potentiële studenten is een internet verbinding.

(Grafeen – het wondermateriaal – werd voor het geïsoleerd aan de Universiteit van Manchester in 2003, wat Sir Andre Geim en Sir Kostya Novoselov de Nobelprijs 2010 voor Natuurkunde opleverde.)

Aan het einde van de acht-weekse cursus zullen de studenten een verklaring van voltooiing ontvangen van een grondige kennis van grafeen en aanverwante tweedimensionale materialen.

Grafeen heeft de potentie om een revolutie te brengen in de wereld van materialen. De deelnemers zullen kennis vergaren over een aantal belangrijke toepassingsgebieden die grafeen kan beïnvloeden.

Deze omvatten biomedische toepassingen waarbij grafeen gebruikt kan worden voor wondgenezing en afgifte van geneesmiddelen, energie-apparaten zoals de volgende generatie van batterijen en supercondensatoren die een korte, krachtige uitbarsting van energie kunnen leveren, en sensoren voor het opsporen van kleine hoeveelheden van chemische gevaren in de atmosfeer.

De cursus wordt gedoceerd in het Engels en vereist tussen de één en drie uur per week aan studie, heeft een looptijd van acht weken en begint op 1 februari.

De leerstof wordt naar buiten gebracht door middel van video’s, discussies, quizzen, lezen en onderzoeksactiviteiten.

Dr Aravind Vijayaraghavan, die de cursus onderwijst, zei dat de MOOC (grafeen en 2D materialen) een geweldige manier is voor mensen om meer over dit opmerkenswaardig materiaal te ontdekken.

“Het vak wordt zodanig aangeboden dat het geschikt is voor iedereen om te doen, terwijl het leuk is, evenals zeer informatief.”

Dr Ian Hutt, manager van de MOOC’s uitgaande van de Universiteit zei: “De Grafeen MOOC is een geweldige kans voor de Universiteit van Manchester om een aantal inzichten in ons toonaangevend onderzoek op dit gebied te delen en een open leerervaring te creëren waarvan iedereen kan genieten.”

Om zich in te schrijven voor de grafeen MOOC kan u op de website van Coursera terecht.

Alle details om deel te nemen aan de cursus zijn daar aanwezig.

Bron: Universiteit Manchester

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.