Wonder-materiaal grafeen, een honingraat rooster van koolstof slechts een atoom dik, verschijnt weldra in de vorm van een commercieel product dankzij een overeenkomst tussen Californië Lithium battery en Argonne National Laboratory.
Grafeen is het materiaal van de 21ste eeuw volgens heel wat onderzoekers.
Het materiaal zou volgens insiders een revolutie ontketenen in meerdere sectoren en zou zelf zelf het potentieel bezitten om een industrie op zichzelf te worden.
Supersnelle batterijen, efficiëntere zonnecellen, ruimteliften, flexibele schermen, processoren die 500Ghz halen, etc … , ‘The sky is the limit’ kregen we al vaker te horen, maar al deze mogelijke toepassingen hebben één ding gemeen: ze zijn beperkt tot het laboratorium.
Ondanks jaren van onderzoek en meerdere claims van een doorbraak in één of andere sector blijven de toepassingen uit grafeen begrensd tot wetenschappelijke artikelen in plaats van commerciële producten.
Daar lijkt verandering in te komen nadat specialist in energie-opslag CLBattery heeft aangekondigd een derde generatie lithium-ion batterij (op basis van een technologie die gecreëerd werd op het Argonne National Laboratory) te commercialiseren.
Het resultaat: een batterij die belooft tot drie keer langer te werken als eender welke batterij ook op de markt.
CLBattery richt zich vooral tot producten voor het gebruik in het energienet en in elektrische voertuigen.
Leuk nieuws, als je bedenkt dat een elektrische wagen met deze batterij qua bereik kan concurreren met een benzinewagen.
Bron: bit-tech.net