In een persmededeling bracht Graphene 3D de boodschap dat ze een splinternieuw product op de markt lanceren: Graphene Flex Foam, een multilaags, soepel en geleidend soort piepschuim.
Graphene 3D lab is een Amerikaans bedrijf dat zich al enkele jaren expliciet inzet om het wondermateriaal te introduceren en verenigen met de wereld van 3D print technologie.
Het materiaal dat ze nu lanceren is een combinatie van een zeer geleidend driedimensionaal – via chemische damp depositie (CVD) geteeld – ultralicht grafeen schuim en een geleidend elastomeren composiet.
In het persbericht staat te lezen dat dit revolutionaire product alle opmerkelijke eigenschappen van grafeengebaseerd schuim kan behouden, zoals superieure elektrische, met een toegevoegde opmerkelijke flexibiliteit en gebruiksgemak in een uiterst lichtgewicht en zeer poreuze architectuur.
Het schuim is een uitstekend kandidaat substraat bij de vervaardiging van elektroden van lithium-ion batterijen en kan een mooie toekomst hebben voor de volgende generatie van flexibele batterijen en supercondensatoren.
De Graphene Flex Foam zelf zal niet meteen geprint worden via een standaard desktop 3D printer, maar het materiaal kan wel gebruikt worden in de creatie van elektronica en andere geleidende producten in combinatie met andere grafeengebaseerde materialen, zoals het filament-aanbod van Graphene 3D Lab.
“We hebben de mogelijkheid om in principe Graphene Flex Foam te produceren in elke vorm of grootte,” legde Graphene 3D Lab co-CEO Elena Polyakova uit. “Maar het is de flexibiliteit van het product dat wij geloven dat de aandacht van innovatieve fabrikanten zal aantrekken om het potentieel van commercialisering van dit materiaal in hun producten te beoordelen.
Eenieder bedrijf geïnteresseerd in een vrijstaand, stabiel, ultralicht, goed geleidend materiaal dat kan buigen met hun product en in elke ruimte past, zal geïnteresseerd zijn in deze innovatie.
Het product zal beschikbaar zijn via Graphene Supermarket(r), een e-commerce site onder beheer van Graphene Laboratories.
Bron: Graphene 3D Labs, 3Dprint.com
Foto: Graphene 3D