In een artikel gepubliceerd in ACS NANO introduceren wetenschappers Teslaphoresis – de gerichte beweging van zelf assemblerende stoffen door middel van een Tesla spoel.

Wetenschappers aan de Universiteit van Rice ontdekten dat een sterk krachtveld – uitgezonden door een Tesla spoel – koolstofnanobuisjes kan transformeren tot lange draden.

Een fenomeen dat de wetenschappers “Teslaphoresis” noemen.

Een enkelwandig koolstofnanobuisje is een atomair opgerold vel grafeen.

Het vernuftig systeem werkt door vanop afstand positieve en negatieve ladingen te oscilleren in de nanobuisjes, wat het gevolg berokkent dat ze met elkaar gaan koppelen tot lange draden.
Op die manier kunnen wetenschappers – zonder handen – vanop afstand elektrische circuits produceren.

Het effect van het krachtveld op materie – uitgezonden door de antenne van de speciaal ontworpen Tesla spoel – werd nog nooit waargenomen op zo’n grote schaal, vertelde Cherukuri.

Het fenomeen bleef zelfs onbekend tot Nikola Tesla, de uitvinder van de spoel in 1891. Althans, dat wordt aangenomen. Het genie had wel de bedoeling om draadloze elektrische energie aan de mensheid te leveren.

De vernieuwde Tesla spoel die Cherukuri realiseerde kan een sterk krachtveld creëren over afstanden die veel groter zijn dan iemand voorheen ooit had voor mogelijk gehouden.

Zijn team observeerde de uitlijning en beweging van de nanobuisjes tot op een afstand van een paar voet van de spoel (voet = 0.3 meter).

“Het is zo’n prachtig iets om naar te kijken hoe deze nanobuisjes tot leven komen en zichzelf in draden naaien aan de andere kant van de kamer.” vertelde hij.

De teamgenoten kijken reikhalzend uit naar de fantastische zaken waartoe hun onderzoek kan leiden.

“Deze draden groeien en handelen als zenuwen, en gecontroleerde assemblage van nanomaterialen – van niets tot iets – kan gebruikt worden als sjabloon voor toepassingen in regeneratieve geneeskunde,” zei Bornhoeft, een collega wetenschapper.

Wat we bedrading noemen in een elektrische machine, vervaardigd door de mens, noemen we zintuigen in levende biologische machines.

“Er bestaan zo veel toepassingen waar men gebruik kan vinden voor sterke krachtvelden om het gedrag van materie te controleren in zowel biologische als kunstmatige systemen.”

“En nog spannender is hoeveel fundamentele natuurkunde en scheikunde we terloops ontdekken.
Dit is echt gewoon het eerste bedrijf in een zeer bijzonder verhaal.”

De wetenschappers van de Universiteit van Rice ontdekten dat het fenomeen tegelijkertijd circuits kan monteren en bekrachtigen, en energie kan oogsten uit het aanwezige krachtveld dat genereert wordt via de antenne van de spoel.

In een welbepaald experiment clusteren nanobuisjes zich samen in draden en vormen ze een circuit in connectie met twee LED’s, om vervolgens energie te absorberen uit het veld afkomstig van de Tesla spoel en op die manier het licht aan te steken.

Foto: Jeff Fitlow
Bron: Rice University

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.